Producatori termostate

  • SIEMENS

Povestea Siemens a inceput in urma cu peste 160 de ani. La 1 octombrie 1847, Werner Siemens (1816-1892), varul sau Johann Georg Siemens (1805-1879) si Johann Georg Halske (1814-1890) fondeaza la Berlin, intr-un atelier, o companie a carei prima denumire a fost Telegraphen-Bau-Anstalt Von Siemens & Halske (“Firma pentru constructii telegrafice ale Siemens & Halske”). Obiectul de activitate era constructia de instalatii telegrafice si alarme de avertizare pentru trenuri. In foarte scurt timp, compania a inceput sa construiasca linii telegrafice in toata Germania si apoi a deschis in 1855 o filiala la Sankt Petersburg pentru liniile rusesti si in 1858, la Londra, pentru liniile engleze, ultima fiind condusa de fratele lui Werner, William (1823-1883). In timp ce firma crestea si introducea productie de masa, Halske, care a fost mai putin inclinat inspre expansiune, a lasat controlul asupra companiei celor 4 frati Siemens si descendentilor acestora, in 1867.

Numele lui Werner von Siemens este sinonim cu inovatiile tehnice. Astfel, in 1866 acesta a descoperit principiul dinamului electric si a produs un generator electric alimentat de electromagneti, care a condus la producerea de scari rulante, iluminat public, cale ferata electrica si multe alte inventii. Fondatorul Siemens a avut mari contributii in domeniul masinilor si actionarilor electrice cum ar fi: indusul in dublu T care a crescut randamentul generatoarelor si motoarelor electrice (1856),  primul alternator electric (1878),  principiul autoexcitatiei generatoarelor de curent continuu (1867),  principiul reversibilitatii masinilor electrice (1867). A construit primul tramvai cu alimentare electrica prin cele doua sine (1870), prima locomotiva electrica (1879) si primul razboi de tesut cu actionare electrica (1879).

Siemens este cel care propune watt-ul ca unitate de putere (1882). De asemenea el este cel care da denumirea de electrotehnica pentru electricitatea tehnica. Alte inventii de importanta majora in electrotehnica si nu numai sunt aparatul telegrafic indicator cu intrerupere automata (1846); folosirea gutapercii ca material izolant (1847), folosita ulterior la fabricarea primelor cabluri submarine de telegrafie; semnalizatorul electric de incendiu (1848); cuptorul cu arc electric pentru otelarii (1878); pirometrul cu rezistenta pentru masurarea temperaturilor inalte (1880); ascensorul cu actionare elctrica (1880) si fotometrul cu seleniu (1887).

In 1892, fondatorul a decedat, insa compania a continuat sa creasca, iar in anii 1920 Siemens a fost una dintre companiile fabricante de electronice de top din lume.Intre timp, activitatile companiei s-au diversificat, incluzand  dinami, cabluri, telefoane, putere electrica, iluminare electrica, si alte avantaje ale ultimei Revolutii Industriale. In 1890 a devenit un parteneriat limitat, partenerul senior fiind Carl Siemens (fratele lui Werner), si Arnold si Wilhelm Siemens (fii lui Werner), iar in 1897 a devenit o companie cu raspundere limitata, Siemens & Halske AG.

In 1903 Siemens & Halske a transferat activitatile sale de power-engineering (ingineria energiei electrice) unei noi companii, Siemens-Schuckertwerke GmbH (absorbind firma Nurenberg, Schuckert & Co.) si incepand  din anul 1919 cele doua companii sunt conduse de un membru al familiei Siemens. In 1932, dupa 7 ani de colaborare, o firma irlandeza, Reiniger Gebbert & Schall, a fuzionat cu Siemens, pentru a forma Siemens-Reiniger-Werke AG, activa in producerea de echipament pentru diagnosticare medicala si terapie, in special masini pentru raze X si microscopuri electronice. In 1924 Siemens produce radioul Siemens-D-Zug  si instaleaza primele semafoare complet automatizate in Piata Potsdamer din Berlin.

Dupa al Doilea Razboi Mondial Siemens a fost unul dintre motoarele de reconstructie a tarii, care a devenit in cateva decenii principala economie a Europei. Astfel, in timpul anilor 1950, de la baza sa din vestul Germaniei, The House of Siemens s-a extins gradual pe piata de electrice din Europa si de peste Ocean, devenind una dintre cele mai mari companii de produse electrice. In 1966, Siemens & Halske a fuzionat cu alte 2 companii: Siemens Schuckertwerke AG si Siemens-Reiniger-Werke AG pentru a forma Siemens AG. Inovatiile continua si in 1959 este produs primul calculator de serie "Siemens 2002", iar in 1964 Siemens construieste „Raisting earth station” pentru comunicatiile prin satelit. In 1997 apare primul telefon celular GSM cu ecran color si in 1999 Siemens lanseaza Sivit, un calculator fara mouse si fara tastatura.


  • HONEYWELL

Istoria Honeywell incepe din 1885, cand un inventator pe nume Albert Butz a patentat un regulator de tiraj si un sistem de alarma. El a format Butz Thermo-Electric Regulator Co. din Minneapolis, USA in 23 Aprilie 1886. Consolidated Temperature Controlling Co. a achizitionat patentele si compania lui Butz si si-a schimbat denumirea in Electric Heat Regulator Company.

In 1904 un tanar inginer pe nume Mark Honeywell termina un nou model de echipament pentru generarea de caldura. In 1906 el forma Honeywell Heating Specialty Co. Inc. specializata in generatoare de caldura pentru apa.

In 1927, Minneapolis Heat Regulator Company si Honeywell Heating Specialty Inc. au fuzionat, dand nastere companiei Minneapolis-Honeywell Regulator. Compania isi va continua dezvoltarea in noi directii printr-o serie de achizitii si inovatii. In 1963 denumirea companiei se schimba in Honeywell Inc.

In 1972 Honeywell avea 25 de filiale, 142 de birouri deschise si joint-venture in 5 tari, in afara de S.U.A.. In 1993 compania deschidea reprezentante in Abu Dhabi, China, Oman, Romania si Ucraina. In 1998, Honeywell avea puncte de prezenta in 95 de tari, prin 83 de reprezentante si 13 joint-venture-uri.


  • DANFOSS

Grupul Danfoss (Danemarca) este o companie de vârf în cercetarea, proiectarea şi producţia de componente şi sisteme mecanice şi electronice. Cu o gamă largă de produse şi soluţii de înaltă tehnologie pentru refrigerare, aer condiţionat, încălzire, apă şi acţionări electrice, Danfoss asigură numeroase funcţii în locuinţe particulare şi în sectorul industrial.

Încă de la înfiinţarea companiei, consideraţia pentru individ, respectul pentru natură şi valorile sale, responsabilitatea ecologică şi socială au caracterizat compania şi activităţile sale. Azi, când grupul Danfoss este o companie industrială globală, ele continuă să fie elementele de bază ale valorilor sale fundamentale – datorită familiei Clausen.

Cu primul său produs, ventil de expansiune pentru sisteme de refrigerare, Mads Clausen a înfiinţat compania "Dansk Køleautomatik & Apparat-fabrik" în 1933. Denumirea Danfoss a fost marcată pe toate produsele şi a fost înregistrată ca nume al companiei în 1946. În primul  an de activitate au fost vândute 466 ventile. În anul următor vânzările au crescut de patru ori şi creşterea a continuat.

Mads Clausen a înţeles de timpuriu că premisele pentru creştere şi stabilitatea locurilor de muncă le reprezintă gama largă de produse şi o cotă mare pe piaţa internaţională. Ca urmare, în 1939, a fost semnat primul contract de reprezentanţă cu compania  Itho, din Olanda. In 1942, erau produse ventile sub licenţă în Suedia şi s-au înfiinţat reprezentanţe în Spania şi Suedia. În 1943, compania a aniversat 10 ani de existenţă având 179 angajaţi şi 37 de produse diferite. Prima companie de vânzări aflată 100% în proprietatea Danfoss a fost înfiinţată în 1949 în Buenos Aires, Argentina, iar reprezentanţi din 21 ţări s-au întâlnit la "Conferinţa Danfoss 1950" în anul următor.

În anii următori,  Danfoss s-a extins în mod considerabil. În 1953 a fost primit în companie angajatul nr. 1000, iar în anul următor, angajatul nr. 2000. În perioada de după al doilea război mondial şi în anii şaizeci şi şaptezeci,  Danfoss a înfiinţat companii de producţie şi vânzări în întreaga lume.

Danfoss rămâne o companie în proprietatea familiei, fiind condusă de  fiul lui Mads Clausen, Preşedintele şi CEO Jørgen M. Clausen, împreună cu fratele lui,  Peter J.M. Clausen, care prezidează Fundaţia Bitten & Mads Clausen –organizaţia care controlează grupul.

În acest moment, grupul are peste 70 fabrici în 25 ţări, 144 companii de vânzări şi 116 agenţi şi distribuitori în întreaga lume.  Danfoss are peste  22.000 angajaţi la nivel global.


Cititi mai multe despre ce sa alegeti, Termostat sau Cronotermostat, in acest Articol

© IVP Instalatii | Termostate camera, Termostate ambianta, wifi, internet | ANPC | SOL